Blog: forrásszerzés

Az üzletszerű pénzkölcsön nyújtását rengeteg jogszabály szabályozza, van néhány követelmény is, aminek meg kell felelni. A kölcsön adott/kapott pénzösszeg kapcsán rengeteg kérdést kell tisztázni a szerződő feleknek. Nézzünk néhány tipikus esetet, amikor nem üzletszerű kölcsönszerződés jön létre a szereplők között!

Gyakran jelennek meg olyan pályázati kiírások, melyek felkeltik egy vállalkozó érdeklődését. Csak sajnos a részletes feltételek megismerése után gyakran kiderül, hogy valamilyen múltbéli hiba miatt a vállalkozás nem adhat be pályázatot semmilyen támogatásra sem. Melyek a fő kizáró okok, amik eleve esélytelenné teszik egy pályázat benyújtását?

Valószínű, hogy hosszú ideig ez lesz az utolsó. Mármint az olyan pályázatok közül, ami kisvállalkozások számára is elérhető és gépet lehet belőle vásárolni. Elsősorban gyártó cégeknek írták ki, de vendéglátással foglalkozó vállalkozások is indulhatnak.

Ősz elején várhatóan újraindul a munkahelyi képzéseket támogató uniós pályázat. A kisvállalkozások számára közel 20 milliárd forint lesz erre a célra. A legkisebb pályázható összeg 3 millió forint lehet szakmai képzésre, nyelvtanfolyamra, vagy más típusú képzésekre is, ami fontos a munkavállalók képességeinek a fejlesztéséhez. Önrész nem kell, a képzés teljes egészében fedezhető a támogatásból.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a vállalkozók nehezen igazodnak el a pályázati kiírásokon. Összeszedtünk néhány tipikus hibát, amiket ügyfeleink követtek el azelőtt, hogy RÁNK találtak volna! :)