Blog

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete és a NAV júniusban közös konzultációt tartott. Ennek eredményeként több nyitott kérdés került pontosításra a 18 %-os kedvezményes áfa alkalmazhatóságának kérdésében. Összefoglalónkat a legfontosabb kérdésekből állítottuk össze.

Emelkedik az adómentes albérleti támogatás összege 2018-ban

Nagyobb értékben és több dolgozónak adhatunk albérleti támogatást adómentesen 2018-tól.
A maximális összeg akár 82 ezer forint is lehet havonta, adómentesen.  

A szabadságkiadás buktatói

2017. szeptember 1., címkék: vállalkozás

A szabadság kiadása a munkaügyi ellenőrzések egyik központi kérdése. Ellenőrzéskor nemcsak azt nézik, hogy munkáltató jól számolta-e ki a szabadságnapok számát. Azt is ellenőrzik, hogy a szabadság nyilvántartása szabályszerű-e. A munkaügyi ellenőrök emellett a munkavállalókkal is elbeszélgetnek, így ellenőrizve kimutatások valódiságát. Melyek a szabadság kiadásának szabályai? Blogunkból megtudhatod!

CSOK-os összeférhetetlenségek

2017. augusztus 25., címkék: vállakozás

Tavaly szeptember óta a CSOK igénylőjének cége nem vehet részt a CSOK-os ház építésében. Közeli hozzátartozók, élettársak vállalkozásait sem lehet megbízni. Azóta több olvasónk is érdeklődött a kizárás pontos szabályaival kapcsolatban. Vonatkozik-e ez a szabály az adó-visszatérítésre is? Saját tervezésű házhoz igényelhető CSOK? Ki építse meg a CSOK-os házat: generálkivitelező, vagy több fővállalkozó?

Mit tehetünk, ha a sofőr közlekedési bírságai akkor érkeznek, amikor az már nem is dolgozik nálunk? Kaphatunk-e kártérítést a már felmondott alkalmazottól?