Blog

Üzemanyag-megtakarítás

2017. november 17., címkék: vállalkozás

Jellemzően a hivatásos fuvarozók jövedelem-kiegészítéseként tartjuk számon az üzemanyag-megtakarítás címén kifizethető havi 100 ezer forintot, pedig más is megkaphatja ezt a pénzt! A törvény nem korlátozza ezt a lehetőséget kizárólag a fuvarozókra, minden céges autó vezetőjének adómentesen kiegészíthető ezzel a fizetése.

Szálláshely-szolgáltatás

Egy kedves olvasónk rokkantsági ellátás mellett szeretne szobakiadással foglalkozni. Arra lenne kíváncsi, hogy megváltozott munkaképességűként milyen vállalkozási formában érdemes ezt a tevékenységet végeznie, milyen szabályok vonatkoznak rá.

Kisvállalkozásoknak nagyon ritkán kell igénybe venniük könyvvizsgáló munkáját. A törvény az idén már 300 millió forintos bevételi határig mentesíti a cégeket e kötelezettség alól. Pedig a könyvvizsgálók tapasztalatai szerint érdemes igénybe venni a munkájukat: azoknál a cégeknél, ahol könyvvizsgálatot is végeznek, lényegesen alacsonyabb a szabálytalanságok aránya, mint a vizsgálat nélkül működő társaságoknál.

Felelős műszaki vezető

2017. október 27., címkék: vállalkozás

Rendszeresen kapunk olvasói kérdéseket a felelős műszaki vezetéssel kapcsolatban, ezért összefoglaltuk a főbb tudnivalókat. Megtudhatjátok, mikor van szükség felelős műszaki vezetőre (FMV), milyen FMV jogosultságok vannak, és mi kell ahhoz, hogy valaki FMV lehessen. Mikor kell felelős műszaki vezető?

Egy fuvarozó vállalkozó akkor is könnyen szabálytalanságba keveredhet, ha minden szükséges engedéllyel rendelkezik és legjobb tudása szerint betartja a rá vonatkozó szabályokat. Így járt egy hulladékszállítással foglalkozó olvasónk is, aki 400 ezer forint bírság árán tanulta meg, hogy akkor szállíthatna csak hulladékot, ha a szállítás mellett a hulladékgyűjtésre is érvényes engedélye lenne. Ha pedig van az autóban tachográf, akkor azt hulladékszállításhoz is használni kell.